Persoonlijke ontwikkeling op reis - Change the Habit - coaching en training - Debby Geissler

Persoonlijke ontwikkeling op reis is iets dat vaak gebeurt zonder dat je het in de gaten hebt. Totdat je weer thuis bent en terugkijkt op je avontuur. Ik was mijn vakantiefoto’s aan het bekijken en toen kwam ik deze foto tegen. En ik vroeg mijzelf af waarom ik deze foto had gemaakt en wat het verhaal bij de foto is. Op het moment zelf zag ik gewoon de mogelijkheid van een mooie foto. Maar als ik nu kijk zie ik meer. Veel meer. Zie jij het ook? Ik sta op een brug. Een brug over een rivier. En ik kijk naar de overkant. Deze brug kan mij verbinden met de overkant als ik dat wil. En dat geldt niet alleen voor mij maar ook voor jou.

Jij kunt ook op verschillende plekken gaan staan bij deze brug

Of bij een denkbeeldige brug in jouw leven. Onder de brug omdat het veilig is of omdat je je (even) wilt verschuilen. Soms kan dat best een prettige plek zijn om je te bevinden. Als je even niets meer wilt bijvoorbeeld of als je tijd nodig hebt om na te denken. Dan is het helemaal goed hoor als je even onder de brug gaat staan. Even een moment voor jezelf voordat je weer verder gaat met waar je al mee bezig was of met nieuwe dingen. Ik denk dat ik tijdens deze reis (door Thailand en Maleisië in 2016) even onder de brug stond. Letterlijk en figuurlijk. Daar “onder de brug” waar ik even de tijd had om tot rust te komen voordat ik weer stappen ging nemen. Even orde op zaken stellen zodat ik een goede beslissing kon nemen over waar ik bij de brug zou willen staan.

Het is goed zoals het is

Je kunt er ook voor kiezen om bovenop de brug te gaan staan. Aan deze kant of aan de overkant of misschien zelfs wel in het midden. Aan deze kant omdat jij daar bent waar je nu wilt zijn. Je hebt de brug niet nodig en hoeft niet naar de overkant. Het is goed zoals het is. Je bent blij, gelukkig en alles gaat op dit moment zoals het moet gaan. Dat voelt goed toch? Gewoon lekker doorgaan waar je mee bezig bent dan en vooral niet teveel gaan nadenken. Koester de momenten waarin alles gaat zoals het moet gaan en geniet vooral van die momenten.

Maak je niet druk

Maar het kan ook zijn dat jij naar het midden van de brug wilt lopen. Omdat je bijvoorbeeld op weg bent naar iets anders of iets nieuws. Of omdat jij twijfelt waar je naar toe wilt, terug naar daar waar je was of verder naar de overkant. Midden op de brug is de plek waar jij twee kanten op kunt kijken. Je kunt terugkijken en vooruit kijken. Een plek waar je om je heen kunt kijken en waar je naar jezelf kunt kijken voordat je beslist wat je gaat doen. Ga jij verder of ga jij terug? Beiden zijn goed, maak je niet druk! Alles wat jij beslist is goed, zolang het jou maar gelukkig maakt.

Stappen nemen

En als jij de brug dan echt gebruikt waar hij voor bedoeld is, dan ga je naar de overkant. Dan laat je de brug jouw verbindende factor zijn tussen “oud” en “nieuw”. Tussen vroeger en nu. Dan accepteer je de brug en de stappen die je moet nemen om naar de overkant te komen. En dan laat jij je helpen door mensen die jouw verbindende factor kunnen of willen zijn. Mensen die jou kunnen helpen om naar de overkant te komen. Of je helpt jezelf door stap voor stap zelf die brug over te lopen. Eng, spannend en nieuw maar jij doet het omdat jij het wilt. Omdat jij naar de overkant wilt. Omdat jij het kunt.

Bewustwording

Mooie foto hè van die brug. En wat vind jij van mijn gedachtes bij deze foto? Kun jij je erin vinden of vind je het maar raar en zweverig? Of ga jij nu bij elke brug nadenken over waar jij staat en waar jij wilt staan in het leven? Want dat is niet de bedoeling hoor! Een brug is gewoon een brug. Maar als het nodig is kun je een brug goed gebruiken om jezelf dingen in te laten zien. Het is goed om je bewust te zijn van waar je staat en waar je wilt staan in het leven. Dan kom je er ook achter wie of wat je nodig hebt om jou te helpen. Kan ik jou helpen? Laat het mij dan weten.

Comments are closed.