toolkit_online_werken_managers

Online werken voor managers. Thuiswerken, locatie onafhankelijk werken. Alles komt nu voorbij. Niet omdat het kan maar omdat het moet. Thuiswerken is het nieuwe normaal geworden. Voor jou als manager een grote omslag toch? Want hoe blijf je nu in verbinding met jouw medewerkers? Hoe weet je wat er speelt in jouw team als je je mensen niet meer in real life op kantoor kunt zien. Om het maar niet te hebben over de veranderingen en verbeteringen die je wilt doorvoeren.

Hoe dan?

Laat ik voorop stellen dat ik geloof dat je online alleen goed kunt samenwerken als je dat offline ook kunt. Het verschil is namelijk niet eens zo heel erg groot. Waar het omgaat is de verbinding die je hebt met jouw team. Ken jij jouw medewerkers? En weet jij wat jouw team nodig heeft? Dat zijn de vragen die je jezelf moet stellen. Om jou te helpen heb ik een toolkit ontworpen.

Toolkit online werken voor managers

In de toolkit geef ik jou aan de hand van simpele tips richting in het online werken. Je begint met een teamscan waarin je je medewerkers beter leert kennen. Hierdoor weet je op welke manier je het beste in contact kunt blijven met je medewerkers. Vandaar uit gaan we verder richting de communicatie. Hoe maak je de opstap van contact naar verbinding? Dit is wat mij betreft de belangrijkste stap in deze toolkit en in het online werken. Oppervlakkig contact hebben met medewerkers kan haast niet als je online werkt. Je moet weten wie iemand is en hoe iemand in elkaar steekt. Net als dat je moet weten wat iemand van jou als manager nodig heeft. Dan ontstaat er verbinding en kun je van betekenis zijn voor elkaar.

Online veranderen of optimaliseren

Er is zoveel meer mogelijk online dan je denkt. Veranderingen hoeven niet uitgesteld te worden tot na Corona. Niets zou uitgesteld moeten worden. We leven en werken in dit moment. Nu en dan moet je dus doen wat er nu nodig is. En dat kan. Ook veranderen en optimaliseren kan gewoon online. Hoe dan? Dat lees je in de toolkit. De toolkit is te downloaden via deze link.

Hulp nodig bij het online werken?

Zijn er dingen waar je toch tegenaan blijft lopen? Of wil je gewoon graag met iemand sparren die letterlijk en figuurlijk iets meer afstand heeft tot jouw team? Dan kun je altijd contact met mij opnemen via debby@changethehabit.nl of via 0031612767967. Ik werk samen met consultancybureau PROX6. Dus mocht je mij niet kunnen bereiken dan kun je ook altijd contact opnemen met Silvia Zonneveld via 0031623026451

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>