persoonlijk_leiderschap

Een paar weken geleden las ik de korte versie van het boek 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen R. Covey via de Storytell app. Wat ik vooral jammer vind aan dit boek is dat de titel misleidend is. De kennis van Covey is namelijk niet alleen nuttig voor leiders maar voor iedereen. De inhoud van het boek is namelijk vooral gericht op persoonlijk leiderschap. Oftewel de beste versie van jezelf worden. Hoe? Dat lees je hieronder in 7 korte paragrafen. Elke paragraaf weerspiegelt een eigenschap.

1. Persoonlijk leiderschap = wees proactief

Heel simpel uitgelegd is jouw leven het resultaat van waarden en niet van gevoelens. Wat hiermee bedoeld wordt is dat jouw leven het resultaat is van de besluiten die jij neemt en daarom moet je dus niet afwachten maar actief deelnemen. Jij als persoon hebt een keuze en daarom is het leven niet wat jou overkomt maar wat jij van het leven maakt. In computertaal; jij bent de programmeur van jouw leven. Dat is persoonlijk leiderschap.

Verantwoordelijkheid nemen is een groot onderdeel van proactief zijn. Want jij bent zelf verantwoordelijk om te reageren op hoe jij antwoord op wat er in jouw leven gebeurt. Nog mooier: jij hebt de vrijheid om te kiezen hoe jij reageert op alles wat er in jouw leven gebeurt.

2. Begin met het einde in gedachten

Dat klinkt best naar of niet? Maar zo is het niet bedoeld. Wat hiermee bedoeld wordt is dat jij door persoonlijk leiderschap zelf richting kunt geven aan jouw leven. Jij bent dus de programmeur die de software schrijft om weer even in computertaal de uitleg te geven. En dit, dit is persoonlijk leiderschap. En dat is waar het naar mijn mening in de 7 eigenschappen van Covey om draait.

Wat er dan wordt bedoeld met begin met het einde in gedachten? Je zult jouw doel en missie helder moeten hebben. Wie ben jij en wat wil jij bereiken in jouw leven? Welke principes vind jij echt belangrijk? Dit zijn een aantal vragen die jou kunnen helpen met het bepalen van de richting die jij wilt geven aan jouw leven. En bedenk je dan ook direct dat je de antwoorden op al deze vragen moet ontdekken in je leven. Gebruik je zelfkennis en luister naar jezelf en naar anderen. Dan komen de antwoorden vanzelf.

3. Persoonlijk leiderschap = belangrijke zaken eerst

Je bent dus als eerste een programmeur en je schrijft de software over jouw leven. Belangrijke zaken eerst gaat over de manier waarop jij de software laat draaien. Anders gezegd gaat het over de manier waarop jij dingen doet. Zo mogen belangrijke zaken niet afhankelijk zijn van onbelangrijke zaken en is het van belang dat je doet wat je zegt. Dus: het organiseren en uitvoeren van jouw missie, visie en doelen is van belang voor persoonlijk leiderschap.

Het symbool wat Covey hiervoor gebruikt is de kompas. Je moet eerst weten welke richting je op gaat en dan pas kun je rekening houden met de tijd. Welke zaken in jouw geval belangrijk zijn kun je eenvoudig in kaart brengen door 6 prioriteiten in je leven op de juiste volgorde te zetten. Bedenk daarna activiteiten om jouw prioriteiten uit te voeren. Vind je dit moeilijk maak dan onderscheid tussen: belangrijk – niet urgent wel belangrijk – niet belangrijk wel urgent en niet urgent niet belangrijk.

4. Persoonlijk leiderschap = denk win-win

Er is genoeg. Genoeg ruimte, genoeg mogelijkheden, genoeg kansen. Er is genoeg. En dat betekent dat je kunt en mag geven en nemen en dat dit onderdeel is van persoonlijk leiderschap. Denk niet alleen aan jezelf maar denk ook aan anderen. Of nog mooier: verdrink niet in je eigen ego. Doordat je gaat denken in termen als win-win ontstaat krijg je en hoef je niet alleen te geven. Probeer zoveel mogelijk te geven zodat je ook terugkrijgt en jouw omgeving de win-winsituatie aanvult. Waarom? Omdat je gaat verliezen als je niet geeft. Misschien niet direct, maar op de lange termijn wel. Want het leven bestaat uit geven en nemen.

5. Eerst begrijpen dan begrepen worden

Wat belangrijk is bij win-win is begrijpen. Je zult eerst andere mensen moeten leren begrijpen en daarna pas kun je focussen op begrepen worden. Vaak doen we dit andersom en dat werkt dus niet. Als je dan begrepen wordt is er sprake van wederkerigheid en geliefd zijn en geliefd worden. En dan kun je invloed op elkaar uitoefenen en elkaar ondersteunen. Hoe dan? Geduld, openheid, tijd en een verlangen om andere mensen te begrijpen gaan je helpen.

6. Persoonlijk leiderschap = creëer synergie

Heel simpel: 1 + 1 = 3 of 0,5. Waar het hier om gaat is dat je samen iets kunt maken wat je alleen niet gaat lukken. Doordat je verschillende mensen bij elkaar zet kun je elkaar samen naar een hoger niveau tillen. Dus wees blij met verschillen en zie dat verschillen creatief, productief en uplifiting kunnen zijn. Verschillen zijn belangrijk voor een goede samenwerking en kunnen jou individueel naar een hoger niveau tillen.

Wat je dan wel nodig hebt om synergie te creëren is een gezamenlijk doel en missie. En dit geldt niet alleen op het werk maar ook thuis met je familie, vrienden of je partner.

Hoe dan? Door de insteek: help mij om jou te begrijpen. Want we zien de wereld niet zoals hij is maar zoals wij zijn. Alleen hebben we dus geen volledig beeld en daardoor zien we samen veel meer. Ook dat is persoonlijk leiderschap.

7. Houd de zaag scherp

Wat wordt hier nou weer mee bedoeld? De zaag scherp houden staat voor vernieuwing en ontwikkeling. Dit is het productiemiddel in jouw leven. Ons leven bestaat uit 4 dimensies: lichaam, hoofd, spiritueel en relaties. En deze dimensies moet je blijven vernieuwen en elke dimensie heeft daar zo zijn of haar manieren voor. Heel simpel: je lichaam bijvoorbeeld kun je vernieuwen of ontwikkelen door beweging of sport.

Focus je op wat zinvol is in jouw leven. Is de stress nuttig of moet je iets vernieuwen of ontwikkelen? Krijg je negatieve of positieve energie van dat waar je mee bezig bent? Zorg voor een fijn thuis omdat dit de plek is waar je kunt ontspannen. Thuis is de basis voor persoonlijk leiderschap. Een goede basis is het belangrijkste in je leven.

Tot zover de 7 eigenschappen van persoonlijk leiderschap. Mochten je vragen hebben over deze blog neem dan contact met mij op. Wil je meer lezen over persoonlijke groei ga dan naar mijn andere blogs.

Comments are closed.