persoonlijl_leiderschap

Een paar weken geleden las ik de korte versie van het boek 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen R. Covey via de Storytell app. Wat ik vooral jammer vind aan dit boek is dat de titel misleidend is. De kennis van Covey is namelijk niet alleen nuttig voor leiders maar voor iedereen. De inhoud van het boek is namelijk vooral gericht op persoonlijk leiderschap. Oftewel de beste versie van jezelf worden. Hoe? Dat lees je hieronder in 7 korte paragrafen. Elke paragraaf weerspiegelt een eigenschap.

1. Persoonlijk leiderschap = wees proactief

Heel simpel uitgelegd is jouw leven het resultaat van waarden en niet van gevoelens. Wat hiermee bedoeld wordt is dat jouw leven het resultaat is van de besluiten die jij neemt en daarom moet je dus niet afwachten maar actief deelnemen. Jij als persoon hebt een keuze en daarom is het leven niet wat jou overkomt maar wat jij van het leven maakt. In computertaal; jij bent de programmeur van jouw leven. Dat is persoonlijk leiderschap.

Verantwoordelijkheid nemen is een groot onderdeel van proactief zijn. Want jij bent zelf verantwoordelijk om te reageren op hoe jij antwoord op wat er in jouw leven gebeurt. Nog mooier: jij hebt de vrijheid om te kiezen hoe jij reageert op alles wat er in jouw leven gebeurt.

Een voorbeeld in mijn leven: op 1 juli 2019 loopt mijn ontwikkelingstraject af op mijn werk. Ik heb de beslissing genomen om niet terug te gaan in mijn oude functie. Op dit moment ben ik aan het onderzoeken welke interne functies er bij mij passen. Vind ik geen geschikte functie dan neem ik ontslag. Dit heb ik al gecommuniceerd met mijn leidinggevende. Op die manier ben ik proactief en heb ik de vrijheid om te kiezen.

2. Begin met het einde in gedachten

Dat klinkt best naar of niet? Maar zo is het niet bedoeld. Wat hiermee bedoeld wordt is dat jij door persoonlijk leiderschap zelf richting kunt geven aan jouw leven. Jij bent dus de programmeur die de software schrijft om weer even in computertaal de uitleg te geven. En dit, dit is persoonlijk leiderschap. En dat is waar het naar mijn mening in de 7 eigenschappen van Covey om draait.

Wat er dan wordt bedoeld met begin met het einde in gedachten? Je zult jouw doel en missie helder moeten hebben. Wie ben jij en wat wil jij bereiken in jouw leven? Welke principes vind jij echt belangrijk? Dit zijn een aantal vragen die jou kunnen helpen met het bepalen van de richting die jij wilt geven aan jouw leven. En bedenk je dan ook direct dat je de antwoorden op al deze vragen moet ontdekken in je leven. Gebruik je zelfkennis en luister naar jezelf en naar anderen. Dan komen de antwoorden vanzelf.

In mijn situatie: ik weet natuurlijk nog lang niet alles. Maar ik weet wel wie ik niet ben en dat is een juridisch medewerker. Ik wil graag andere mensen helpen in hun groei en ontwikkeling en ik wil een succesvol bedrijf opzetten. Ook ben ik de vriendin van de mister met de mooie dromen. En ik wil hem graag helpen om deze dromen waar te maken. Voor nu is dat voldoende. De rest ga ik ontdekken.

3. Persoonlijk leiderschap = belangrijke zaken eerst

Je bent dus als eerste een programmeur en je schrijft de software over jouw leven. Belangrijke zaken eerst gaat over de manier waarop jij de software laat draaien. Anders gezegd gaat het over de manier waarop jij dingen doet. Zo mogen belangrijke zaken niet afhankelijk zijn van onbelangrijke zaken en is het van belang dat je doet wat je zegt. Dus: het organiseren en uitvoeren van jouw missie, visie en doelen is  van belang voor persoonlijk leiderschap.

Het symbool wat Covey hiervoor gebruikt is de kompas. Je moet eerst weten welke richting je op gaat en dan pas kun je rekening houden met de tijd. Welke zaken in jouw geval belangrijk zijn kun je eenvoudig in kaart brengen door 6 prioriteiten in je leven op de juiste volgorde te zetten. Bedenk daarna activiteiten om jouw prioriteiten uit te voeren. Vind je dit moeilijk maak dan onderscheid tussen: belangrijk – niet urgent wel belangrijk – niet belangrijk wel urgent en niet urgent niet belangrijk.

Mijn prioriteiten als voorbeeld: 1. ons gezin met op dit moment Domi, ik en Dries de hond, 2. zo gezond mogelijk leven, zijn en blijven , 3. voldoende in contact blijven met mijn familie, 4. Change the Habit verder ontwikkelen zodat het over maximaal 5 jaar een baan kan vervangen, 5. Mimmo echt Italiaans opstarten zodat de mister zich kan redden en gelukkig is met zijn werk, 6. mijn boek afmaken zodat ik dat avontuur kan loslaten. (by the way: ik moest hier lang over nadenken en vind het niet eenvoudig om 6 prioriteiten te kiezen..)

4. Persoonlijk leiderschap = denk win-win

Er is genoeg. Genoeg ruimte, genoeg mogelijkheden, genoeg kansen. Er is genoeg. En dat betekent dat je kunt en mag geven en nemen en dat dit onderdeel is van persoonlijk leiderschap. Denk niet alleen aan jezelf maar denk ook aan anderen. Of nog mooier: verdrink niet in je eigen ego. Doordat je gaat denken in termen als win-win ontstaat krijg je en hoef je niet alleen te geven. Probeer zoveel mogelijk te geven zodat je ook terugkrijgt en jouw omgeving de win-winsituatie aanvult. Waarom? Omdat je gaat verliezen als je niet geeft. Misschien niet direct, maar op de lange termijn wel. Want het leven bestaat uit geven en nemen.

En dit. Dit is waarom ik de Change the Habit Academy heb opgezet. Ik wil geven zodat ik kan nemen. Ik wil mensen leren kennen en begrijpen zodat ik ook begrepen wordt. Ik wil groeien als persoon en als bedrijf. En dat kan ik niet alleen. Begrijp je wat ik bedoel?

5. Eerst begrijpen dan begrepen worden

Wat belangrijk is bij win-win is begrijpen. Je zult eerst andere mensen moeten leren begrijpen en daarna pas kun je focussen op begrepen worden. Vaak doen we dit andersom en dat werkt dus niet. Als je dan begrepen wordt is er sprake van wederkerigheid en geliefd zijn en geliefd worden. En dan kun je invloed op elkaar uitoefenen en elkaar ondersteunen. Hoe dan? Geduld, openheid, tijd en een verlangen om andere mensen te begrijpen gaan je helpen.

Mijn voorbeeld: ik voelde me vaak niet begrepen. Maar ik kwam erachter dat ik juist moest investeren in anderen leren begrijpen. Die omslag was erg waardevol. 

6. Persoonlijk leiderschap = creëer synergie

Heel simpel: 1 + 1 = 3 of 0,5. Waar het hier om gaat is dat je samen iets kunt maken wat je alleen niet gaat lukken. Doordat je verschillende mensen bij elkaar zet kun je elkaar samen naar een hoger niveau tillen. Dus wees blij met verschillen en zie dat verschillen creatief, productief en uplifiting kunnen zijn. Verschillen zijn belangrijk voor een goede samenwerking en kunnen jou individueel naar een hoger niveau tillen.

Wat je dan wel nodig hebt om synergie te creëren is een gezamenlijk doel en missie. En dit geldt niet alleen op het werk maar ook thuis met je familie, vrienden of je partner.

Hoe dan? Door de insteek: help mij om jou te begrijpen. Want we zien de wereld niet zoals hij is maar zoals wij zijn. Alleen hebben we dus geen volledig beeld en daardoor zien we samen veel meer. Ook dat is persoonlijk leiderschap.

In mijn voorbeeld vind ik dit een ingewikkelde om te omschrijven. Ik weet dat ik vroeger alles alleen wilde doen. En op dit moment werk ik juist heel veel samen. Tijdens de intervisie bijeenkomst van mijn opleiding delen we met 9 vrouwen lief en leed waardoor ik de wereld heel anders ben gaan zien. En ongelofelijk hoe ik mijzelf daardoor steeds beter ben gaan begrijpen. Erg waardevol!

7. Houd de zaag scherp

Wat wordt hier nou weer mee bedoeld? De zaag scherp houden staat voor vernieuwing en ontwikkeling. Dit is het productiemiddel in jouw leven. Ons leven bestaat uit 4 dimensies: lichaam, hoofd, spiritueel en relaties. En deze dimensies moet je blijven vernieuwen en elke dimensie heeft daar zo zijn of haar manieren voor. Heel simpel: je lichaam bijvoorbeeld kun je vernieuwen of ontwikkelen door beweging of sport.

Focus je op wat zinvol is in jouw leven. Is de stress nuttig of moet je iets vernieuwen of ontwikkelen? Krijg je negatieve of positieve energie van dat waar je mee bezig bent? Zorg voor een fijn thuis omdat dit de plek is waar je kunt ontspannen. Thuis is de basis voor persoonlijk leiderschap. Een goede basis is het belangrijkste in je leven.

En ook hier kan ik een voorbeeld geven. Voor mij is vernieuwing en ontwikkeling heel erg belangrijk. Maar ik heb geleerd om mij te focussen en structureel te bekijken waar ik blij van wordt en wat mij energie geeft. Door dit te doen voel ik mij goed en in balans. Helemaal natuurlijk in combinatie met een fijn thuis.

Tot zover de 7 eigenschappen van persoonlijk leiderschap. Mochten je vragen hebben over deze blog neem dan contact met mij op. Wil je meer lezen over persoonlijke groei ga dan naar mijn andere blogs.

Comments are closed.