Over mij

Hoe ik leerde dat zelfkennis, structuur, strategie en zichtbaarheid de sleutel tot succes is. En hoe ik bijna de mist in ging toen ik die sleutel even niet kon vinden..

over_mij_wideIn 2017 gebeurde er iets waardoor ik wist wat mijn missie was: ondernemers helpen met het creëren van balans en groei in hun bedrijf. Op dat moment was ik al ruim 15 jaar bezig met het creëren van balans in mijn eigen leven. Dat begon al toen ik begin twintig was, professioneel paard reed, parttime werkte en daarnaast fanatiek mijn studie Management, Economie en Recht volgde. Ik kreeg energie van al die ballen hoog houden, structuur hebben én goed voor mezelf zorgen. Dat ging natuurlijk niet altijd zonder slag of staat maar dat was juist de uitdaging. Ik leerde elke dag weer zoveel over mezelf en ging steeds meer op mijn gevoel en intuïtie vertrouwen.

Toch voelde ik toen al aan dat de paardenwereld een plek was die ik zou gaan ontgroeien. En dat klopte. Ik stopte met paardrijden maar ik bleef veel ballen tegelijk omhoog houden en was altijd bezig met het creëren van die balans. Ook toen ik bijna fulltime werkte, grenzeloos verliefd was en de opleiding Communicatiewetenschappen volgde aan de universiteit van Twente. En ja, ik had die burn-out maar die maakte me alleen maar sterker. Ik leerde dat je lichaam signalen geeft en dat je die signalen moet leren voelen en begrijpen. Maar ook dat ik niet altijd “aan” hoef te staan en dat “uit” staan ook heel ok is.

Ik werd beter en beter in het creëren van balans. Het leek allemaal zo vanzelfsprekend. En toen kwam ik er in 2017 tijdens de opleiding tot transformatie trainer/coach aan de Academie voor Innovatief Trainen achter dat het hebben van structuur en balans helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Dat mijn talent voor heel veel ondernemers juist een probleem is omdat niet iedereen balans of structuur kan aanbrengen. En toen ontstond Change the Habit. Mijn bedrijf waarmee ik ondernemers en bedrijven help met groeien door de balans te zoeken tussen zelfkennis, structuur, strategie en zichtbaarheid.

Enthousiast ging ik aan de slag met mijn website, logo en huisstijl. Ik was een expert en ging mijn klanten helpen met groeien op persoonlijk en zakelijk vlak. Maar wat viel het tegen. Na alle investeringen waren mijn klanten ver te zoeken. Ik was een adviseur en coach voor ondernemers en bedrijven en ik zat zonder klanten, zonder omzet en zonder groei. Pijnlijk! Ik wist niet welke kant ik op moest en deed alles tegelijk. Alle gratis eBooks heb ik zo ongeveer gedownload en bijna alle gratis online trainingen volgde ik. Mijn structuur en balans waren ver te zoeken op dat moment. Ik werkte veel te veel, als een kip zonder kop, en het leverde mij weinig tot niks op.

Totdat ik even stil stond en weer bezig ging met het creëren van structuur en balans. Wie ben ik? Wat is mijn talent? Wie is mijn ideale klant? En wat is mijn missie? Mijn energie begon te stromen en mijn bereik op social media groeide. Ik ging aan de slag met het aanbrengen van structuur en bedacht een strategie. De Change the Habit Academy zette ik op voor het vergroten van mijn online en offline zichtbaarheid. En hoe fijn: ik kreeg klanten en ging geld verdienen. Alles kwam samen en ik voelde dat ik meer kon bieden. Dus ontwierp ik het CtH groeiplan voor ondernemers en bedrijven die willen groeien met hun bedrijf.

Mijn visie: it’s all about the balance

Elke dag is nu een feestje. Ik ben trots op mezelf en alle ballen die ik hoog houd. Want ja, ik werk nog steeds in loondienst. Een bewuste keuze want als ik dat doe blijft de energie stromen. Want zeg nou zelf, wat is er mooier dan de combi van projectleider, coach en adviseur. Ik ben projectleider op verandertrajecten in loondienst en coach en adviseur voor als zelfstandige . It’s all about the balance én structuur.

Ik geniet omdat ik doe waar ik gelukkig van word en daar krijg ik ook nog eens voor betaald.  En dat gun ik jou ook! Ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als het ingewikkeld was zou ik het niet eens willen en kunnen. Vertrouw op mij als ik zeg dat ondernemen een stuk makkelijker en leuker wordt als je je focust op zelfkennis, structuur, strategie en zichtbaarheid.

Wil je mij nog iets beter leren kennen?

Mijn reis in het leven is vast heel leuk om te lezen maar wie is Debby Geissler nou echt. En welke woorden omschrijven mij het beste. Dat lees je hier.

 • Eerlijk en direct: ja echt waar. Ik zeg altijd wat ik denk en weet ook altijd heel snel wat ergens van vind.
 • Oprecht: als ik eerlijk en direct ben houd ik absoluut rekening met jouw gevoelens. Iemand bewust kwetsen is niet iets wat ik doe.
 • Met beide benen op de grond: ik vertrouw op mijn gevoel en intuïtie en dat is iets anders dan zweverig zijn. Neem van mij aan dat het niet meer dan normaal is en onderdeel hoort te zijn van je mindset. Je moet het alleen wel durven vertrouwen op jezelf. Ik geef jou graag de bevestiging die je nodig hebt.
 • Stilstaan is achteruitgang: ik sta niet graag stil, of het nou in het leven is of voor een foto voor social media. Poseren houd ik niet van en wat je van mij ziet op foto’s of in video’s is dan ook echt mijn ware ik. Af en toe met een filtertje omdat de foto dan beter in het geheel past. Ja, ook dat is structuur. Maar hey, what you see is what you get.
 • Levenservaring: ook al ben ik nog maar midden 30, ik weet hoe het leven in elkaar steekt. Zonder wrijving geen glans werd mij ooit verteld en daar kan ik mij volledig in vinden. Alles gebeurt met een reden, dus reflecteer en ga op zoek naar de les. Pas als je dat gaat doen en de lessen begrijpt kun je gaan groeien als persoon en met je bedrijf.
 • Nuchter en Twents: “onder de IJssel werkt alles anders” zei laats iemand tijdens een Change the Lunch bijeenkomst. En dat klopt wel een beetje. Nuchter, simpel en trots op mijn Twentse roots. Ik doe mij niet anders voor dan dat ik ben en heb een hekel aan blablabla.

En dit zeggen mijn familie en vrienden over mij:

Hierboven omschrijf ik mezelf als persoon. Maar mijn familie en vrienden hebben natuurlijk ook iets te zeggen. Want eerlijk is eerlijk, zij zien mijn blinde vlekken wel en hebben ook leuke weetjes.

 • Debby is een talent in het verdraaien van spreekwoorden, iets met van een olifant een mug maken;
 • Debby vroeg een tijdje geleden aan ons waar de toren van Pisa stond;
 • Debby droomt van het buitenland en heeft al een Italiaanse vriend en Spaanse hond;
 • Debby investeert in avonturen en nieuwe ervaringen zoals reizen;
 • Debby over 10 jaar? In het buitenland met een B&B waar mensen aan zichzelf en hun bedrijf kunnen werken;
 • Debby is een eigenwijze vastbijter en doet alles op haar manier;
 • Debby is allergisch voor cafeïne maar wel heel gek op koffie;
 • Debby heeft een voeten fobie, zelfs haar eigen voeten. Tot kokhalzen aan toe..

Wil je nog meer weten? Neem dan contact met mij op zodat we een kopje koffie (decaf) kunnen drinken en kennis kunnen maken.