netwerken-in-twente

Change the Habit bestaat alweer 8 maanden. Wat begon met een logo, huisstijl en website ging over naar nieuwe blogs, quotes en een goed gevulde social media. Ik was en ben druk! Druk met netwerken in Twente, oriënterende gesprekken, mijn social media voorbereiden, blogs schrijven. Zelfstudie over SEO. SE wat? SEO staat voor Search Engine Optimalization, oftewel hoe wordt je website goed gevonden. Daar heb je veel invloed op als je op de juiste manier schrijft. En als je weet voor wie je wilt schrijven.

Druk, druk, druk

Super interessant maar ook intensief. Ik moest mijn teksten op Change the Habit aanpassen omdat die niet SEO proof waren. Ook moesten de bijschriften bij de foto’s veranderd worden om beter gevonden te worden. En ik heb mij aangemeld als bedrijf bij Google. Dus als je nu Googelt op www.changethehabit.nl zie je mijn bedrijfsgegevens staan. Dit is ook belangrijk voor het netwerken in Twente. Zo zien jullie maar weer. Een blog schrijven is veel meer dan de woorden die in mijn hoofd zitten op papier zetten.

Om het over een eigen bedrijf opzetten maar niet te hebben. Een eigen bedrijf opstarten vind ik namelijk ingewikkeld! Soms wou ik dat ik gewoon een product kon verkopen, zodat ik kon zeggen: “ik verkoop fruit”. Maar nee, ik bied mijn diensten aan en dat is op dit moment een avontuur. Of beter gezegd een reis. En zoals jullie weten houd ik van reisjes, dus dat komt wel goed!

Ik ben nog steeds aan het onderzoeken en ondervinden wat ik leuk vind en wat ik niet leuk vind. En ik kom steeds dichter bij de kern. Maar dat is dan weer reuze spannend op een andere manier, want als ik bij de kern ben moet/mag/kan ik mijn diensten openbaar gaan maken en dat voelt kwetsbaar. Want wat als niemand mijn diensten wil afnemen? En wat als ik netwerk in Twente en mensen vinden mijn diensten nutteloos? Dus conclusie: Change the Habit is in ontwikkeling en ik ook!

Ondernemer in ontwikkeling

Zelfstandig ondernemer betekent veel meer dan niet in loondienst zijn. Het betekent dat je voor jezelf moet zorgen door omzet te halen maar ook door jezelf niet voorbij te lopen. Het betekent dat je moet leren waar je goed in bent en wat je beter aan anderen kunt overlaten. En het betekent dat je risico’s moet durven te nemen. Ook betekent het dat je moet zorgen voor een goed netwerk en in mijn geval betekent dit dus netwerken in Twente.

Je kunt ondernemend zijn, maar een ondernemer is iets wat je moet worden en wat zich moet ontwikkelen. Iets waar je energie en tijd in moet steken. En daarom heb ik samen met een aantal zelfstandig ondernemers een mastermind groep genaamd LEV Twente gevormd. Een soort van netwerken in Twente in een klein gezelschap.

LEV Twente

Een mastermind groep is een groep ondernemers die elkaar steunen met advies, het delen van ideeën of door praktische ondersteuning. Dat klinkt goed toch? Ooh en LEV Twente staat voor Leuke En ondernemende Vrouwen uit Twente. Netwerken in Twente wordt op deze manier een stuk leuker en interessanter. In maart hadden we onze eerste bijeenkomst. Met we bedoel ik 5 vrouwen die allemaal hun eigen bedrijf hebben maar ook allemaal iets totaal anders doen. Een jurist in een maatschap, een ondernemer met een eigen kledingwinkel, een ondernemer met een schoonheidssalon/winkel, een grafisch vormgeefster en ik de coach/trainer.

Een gemixt gezelschap dat er al snel achter kwam dat we allemaal tegen dezelfde “problemen” aanlopen. Omzet moeten draaien is spannend en totaal anders dan werken in loondienst en elke maand je salaris gestort krijgen. Zichtbaar worden en zijn door te netwerken is ook voor bijna niemand een hobby. Maar het netwerken in Twente hoort er wel bij. Of nog beter: zichtbaar worden, zijn en blijven is noodzaak voor ondernemers. En dan nog de balans tussen werk en privé. Hoe doet iedereen dat?

Allemaal thema’s waar we wel een hele avond mee kunnen vullen. We hebben nu afgesproken dat we dit jaar bij iedereen een kijkje gaan nemen en tijdens die avond een thema nemen om over te praten. Denk jij nu: ik zou ook wel willen netwerken in Twente en willen aansluiten bij de mastermind groep LEV Twente, neem dan contact met mij op. Dan kijken we welke mogelijkheden er zijn.

Netwerken met LEO Twente

Nieuwe mensen leren kennen omdat het moet vind ik ingewikkeld. Spontaan nieuwe mensen leren kennen vind ik hartstikke leuk. Nieuwe mensen leren kennen en het netwerken noemen vind ik super ingewikkeld en eng. Netwerken in Twente vind ik dus echt een dingetje. Netwerken overal trouwens. En ik ben niet de enige. Door het hierover te hebben met een collega-ondernemer kwamen we op het idee om netwerken in Twente leuk te maken. En makkelijk ook. En zo ontstond LEO Twente (Leuke en Ondernemende mensen uit Twente).

De eerste bijeenkomst van LEO Twente stond in het teken van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze Verordening gaat op 25 mei 2018 in en is van invloed op alle ondernemers. Mijn oud studiegenoot en afgestudeerd jurist Jolien Klomp van De Singel advocaten wilde wel een presentatie geven samen met haar collega. En zo was onze eerste netwerkbijeenkomst in Twente een feit.

Het onderwerp is nou niet dat je zegt leuk en gezellig dus wij hadden ingezet op ongeveer 20 aanmeldingen. Hoe geweldig was het dan ook toen we op 11 april 2018 uiteindelijk meer dan 70 mensen in de zaal hadden zitten bij Grand café Smit. De presentatie was nuttig en interessant. En de avond was gezellig en vol met Leuke en Ondernemende mensen uit Twente. Op naar de volgende bijeenkomst om te netwerken in Twente. Mocht er nog iemand een goed idee hebben voor een leuk en interessant onderwerp dan horen wij het graag.

Update Change the Habit – Debby Geissler

Sinds mijn vorige blog ben ik een beetje ingestort. Niet dat ik een burn-out had of depressief was of doodziek ben. Maar ik was even niet topfit. Ik kreeg klachten die ervoor zorgden dat ik heel moe werd. Dat was heel confronterend en vervelend en het gaf stress. Maar ik zou ik niet zijn als ik niet gewoon doorging. Best wel logisch eigenlijk, maar de combinatie van 38 uur per week in loondienst werken en daarnaast minimaal 24 uur per week investeren in Change the Habit was en is niet haalbaar.

Een snelle rekensom leert dat ik daardoor meer dan 60 uur per week aan het werk was. Waarom 24 uur? Omdat ik vond dat ik mijn vrijdag, zaterdag en zondag aan CtH moest besteden  Bijna elke avond en in het weekend was ik met Change the Habit bezig. Maar dat lukte een paar weken geleden dus niet meer. Mijn lijf zei nee. Na 11 april 2018 heb ik op de pauze knop gedrukt.

Change the Habit hoeft niet direct een miljoenenbedrijf te worden. En ik hoef ook niet direct uit loondienst. Ik moet rustig blijven en het goede voorbeeld geven door goed voor mezelf zorgen en de opbouw van Change the Habit zien als een huis. De fundering (logo, huisstijl, website) staat en nu kan ik beginnen aan het opbouwen (workshops, coaching/training programma’s, interim opdrachten) en pas later hoef ik in te richten (de puntjes op de i te zetten en zorgen dat ik van CtH kan leven). Nou dat was even een dingetje maar het is gelukt.

Mijn gedachtegang is weer op orde. Ik ben even weer bezig gegaan met wat ik het liefste doe en dat is schrijven. Ik heb veel blogs geschreven of herschreven en ik heb mezelf even teruggestuurd naar Marokko. In mijn hoofd dan. Ik heb de blogs over Marokko gelezen en naar meditatiemuziek geluisterd.. En ik heb een aantal online programma’s gevolgd. Heerlijk! Op deze manier ga ik verder. In combinatie met netwerken in Twente. Want leuke en inspirerende ondernemers ontmoeten geeft mij super veel energie.

En daarnaast geniet ik op dit moment ook enorm van mijn privé leven. Ik heb een leuke vriend en een nog leukere hond. Eerder toen ik nog alleen was gebruikte ik al mijn vrije tijd voor Change the Habit. Maar nu gebruik ik die tijd ook om te genieten van en met hun. Hoe heerlijk is dat! Om maar niet te schrijven over de leuke vooruitzichten in de zin van dagjes en nachtjes weg en zelfs een mini vakantie. Daar word ik dus echt gelukkig van!

En die mini vakantie die gaat misschien wel iets betekenen voor Change the Habit. Want ondanks dat er misschien niet veel ontwikkeling zichtbaar is draait mijn hoofd op volle toeren. Ik heb zoveel leuke ideeën dat ik haast denk dat ik op zoek moet naar een maatje of een bondgenoot of een zakelijke partner of hoe je dat ook noemt. Internet marketing skills zijn een must. Iemand interesse?

Natuurlijk heb ik ook nagedacht of ik dit soort “ondernemersdipjes” wel of niet moet delen. Maar ik ben van mening dat ik dit juist wel moet doen. Als coach/trainer wil ik het goede voorbeeld geven en eerlijk zijn. Je kwetsbaar durven opstellen is volgens mij de sleutel tot succes in het leven. In jouw leven. Of in dit geval, in mijn leven.

Wordt vervolgd!

Heb jij vragen of denk jij dat jij iets voor mij kunt betekenen neem dan contact met mij op. Dat kan telefonisch, per mail of via het contactformulier op deze website.

Comments are closed.