coach-trainer-change-the-habit

Change the Habit coaching en training bestaat alweer 6 maanden. En het is ook alweer een maand geleden dat mijn website online is gegaan. En in die tijd is er veel en weinig tegelijk gebeurt. Dat klinkt weer heerlijk vaag en lekker onlogisch. Maar het maakt je hopelijk wel een beetje (heel erg) nieuwsgierig. Dus het is tijd voor een update met daarin ook mijn frustratie: “iedereen is tegenwoordig coach!”

Vertel eens coach!

We kregen op 5 maart 2018 onze hond Dries. Dries komt uit Spanje via de Stichting Hondenzorg en Welzijn en is 5 maanden oud en moet nog heel veel leren. Is dat van belang voor een startende ondernemer? Ja eigenlijk toch wel een beetje. Tenminste voor mij in deze situatie wel. Want toen ik begon aan dit avontuur had ik én geen vriend én geen hond én heel veel vrije tijd.

Nu heb ik nog steeds heel veel vrije tijd maar besteed ik deze tijd ook graag aan mijn twee D’s (Domi de mister en Dries de hond). Dus dat betekent dat ik niet elke vrije avond en vrijdag, zaterdag en zondag meer bezig ben met CtH. Dat was even een spagaat, maar ik ben eruit. Leven in het hier en nu en genieten van de liefde is heel belangrijk. Zo zie je maar weer, ook ik heb af en toe nog een coach nodig.. #coachjezelf

Wat betekent dit voor mij als coach/trainer?

Mijn social media is vooruit ingepland zodat ik daar elke week niet meer zo heel veel tijd aan hoef te besteden. De teksten bij de quotes schrijf ik nog wel in de week van tevoren maar de quotes op Facebook en Instagram zijn al een heel eind in het voren ingepland. Dat scheelt mij veel stress en zorgt ervoor dat ik mijn focus kan houden op het coachen en trainen. En bovendien is Facebook sinds kort verandert en zijn bedrijfspagina’s een stuk oninteressanter geworden. Want waarschijnlijk ziet minder dan de helft van mijn volgers nog wat ik post op Facebook. Belachelijk! Maar goed..

En je blogs?

Ik heb al een aantal blogs online gezet. Heb je die al gelezen? En daarnaast zet ik nu elke week een nieuwe blog online. Soms over mezelf en mijn ontwikkeling, soms over persoonlijke ontwikkeling en soms over teamontwikkeling. En ik zal je even iets verklappen: deze blogs zijn allemaal nog geschreven in de DebskiG stijl. Dus blijven lezen! Dat vind ik leuk!

En toen coach?

Dus je doet op dit moment niet veel meer met CtH? Jawel hoor! Heel veel eigenlijk. Ik ben heel veel aan het voorbereiden. Toen ik tijdens netwerkgesprekken zei “Ik ben coach” keken mensen me een beetje raar aan en ze reageerden sarcastisch. “Iedereen is tegenwoordig coach. En wie/wat coach je dan? De F-jes van de lokale voetbalclub?” Dat dus..

“Iedereen is tegenwoordig coach”

Het klopt ook dat iedereen tegenwoordig coach is. En dat irriteert en frustreert mij een beetje. Laat ik allereerst duidelijk maken dat CtH een lange termijn plan is voor mij. Ik wil mijn bedrijf rustig en goed neerzetten naast mijn werk. En in de toekomst kijk ik dan wel weer verder. Maar ik werd wel getriggerd.

Voor nu moest ik dus uitzoeken wat voor coach ik ben of wil zijn. En daarom heb ik onderzoek gedaan door het E-book “Het geheim van € 100.000 per jaar” van Laura Babeliowsky te lezen. Een ton verdienen op jaarbasis zou mooi zijn maar de inhoud van het boek gaat dieper dan de titel. Ik heb echt veel geleerd van dit boek. Vooral om gerichter te gaan werken. Wie mijn doelgroep is, Waarom, waarmee en wanneer ik deze doelgroep wil ondersteunen en hoe ik mijn doelgroep kan bereiken.

Wie is je doelgroep dan?

Die vraag heb ik ook al geprobeerd te beantwoorden in mijn vorige blog. Maar ik heb mijn doelgroep alweer aangescherpt. Mijn focus ligt op (young) professionals (in een leidinggevende functie) die teveel werkdruk en stress ervaren met het ontwikkelen van een balans tussen werk (team & organisatie) en privé. Voor deze doelgroep kan ik doen waar ik gelukkig van word: coachen en trainen in één traject. Hoe dan? Dat wordt vervolgd!

Heb je al betalende klanten dan coach?

Dat vind ik me toch een brutale vraag. En een rare vraag. Je vraagt toch ook niet aan iemand wat hij/zij per maand verdient. Tenminste niet zo één, twee, drie, direct. Waarom willen mensen weten of ik betalende klanten heb? Omdat ze nieuwsgierig zijn of ik een succes kan maken van CtH? Of omdat ze denken dat ik het niet kan. Omdat ze mij niet zien als coach of trainer? Ik weet het niet. Wat ik wel weet:

“Ik ben Debby, ik heb een eigen bedrijf genaamd Change the Habit en ik heb klanten”

Goed hé! Verder geloof ik in mijzelf en mijn dromen. En volgens mij is dat het belangrijkste.

Dus je bent echt al aan het coachen en trainen?

Jahaaa! En dat is me toch gaaf en leuk en dankbaar werk! Ik heb een aantal individuele gesprekken gehad met mensen die ondersteuning nodig hadden op bijvoorbeeld het gebied van de balans tussen werk en privé, loopbaan frustraties, startende ondernemer issues en afstudeer stress gedoetjes. Van alles wat dus! En ik heb iedereen op weg kunnen helpen. Dat was even spannend maar ik leer steeds meer op mezelf te vertrouwen.

Verder ben ik op mijn werk ook bezig met een aantal teamcoach sessies. Super leuk en leerzaam om dat op te pakken samen met een ervaren trainer/coach. Want dat merk ik wel, het is leuk om trainer/coach te zijn maar het is ook heel fijn om gecoacht en getraind te worden.

En nu dan coach?

Wordt vervolgd. Ik blijf lekker bezig met waar ik nu mee bezig ben. Inmiddels ben ik al minder gaan werken zodat ik meer ruimte heb om mijn tijd te investeren in CtH. Ik heb altijd en overal mijn notitieboekjes bij de hand om aantekeningen te maken van alles wat ik leer en waar ik aan denk. En ik wil eind april mijn programma aan jullie presenteren. Een deadline! Dat is voor mij een mooie stok achter de deur en dat heb ik nodig. Zonder deadline presteer ik weinig.

Liefs van mij!

Comments are closed.