eigen-bedrijf

Ondernemer jij? Zoals velen van jullie waarschijnlijk wel weten ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf(je). Een bedrijf(je) gericht op persoonlijke coaching en teamcoaching met een blog on the side. Het leek mij wel leuk om jullie mee te nemen in dit hele proces. Misschien dat iemand er iets aan heeft en anders is het gewoon een leuk verhaal voor later. Dus vandaag een begin.

Waarom een eigen bedrijf(je)?

Een eigen bedrijf(je)? Waarom? Nou heel simpel. Op dit moment werk ik als juridisch medewerker en dat werk vind ik super leuk maar niet voor altijd. Daarom ben ik volop in ontwikkeling en aan het onderzoeken wat ik dan wel zou willen doen. Daar komt ie: ik zou de baas van de wereld willen zijn, de persoon die wereldvrede kan toveren oooh en ik zou ook de baas van het journaal willen zijn zodat iedereen in de wereld het “echte” nieuws te zien krijgt. Omdat dit allemaal net iets té ambitieus is focus ik me momenteel op het ontwikkelen van mijn vaardigheden en competenties in de richting van management, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en team coaching. En daarnaast ben ik ook nog bezig met het organiseren van allerlei evenementen gericht op het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Een mooi lijstje met to-do’s toch?

Keuzes maken

Alles is echt super leuk en ik vermaak me elke dag uitstekend maar ik besef mij ook heel goed dat ik mij op dit moment nog iets te breed aan het ontwikkelen ben. Ik ben heel druk met heel veel en dat moet eigenlijk anders. Keuzes maken is moeilijk als je alles leuk vindt. Dus wat heb ik gedaan? Een onderscheid gemaakt tussen wat ik wil op me werk en wat ik in de toekomst eventueel wil als eigen “baas”. Op mijn werk ontwikkel ik mijn managementvaardigheden en de daarbij passende competenties en “thuis” houd ik mij bezig met mijn opleiding tot transformatie trainer/coach. Beiden hebben wel enigszins overlap maar door het op deze manier op te delen heb ik in ieder geval structuur en overzicht.

Change the Habit

Wat dat voor thuis dan inhoudt? Stap 1: de extra kamer ombouwen tot kantoor. Check! Stap 2: een bedrijfsnaam bedenken. Check! Change the Habit is de naam geworden van mijn eerste eigen bedrijf. Change = verandering en habit = gewoonte. Dus verandering van gewoontes op individueel en teamniveau. Check! Stap 3: een gesprek met een grafisch vormgeefster over een logo, huisstijl en nieuwe website. Check! Ik heb een gesprek gehad met Marleen Kulk en zij is momenteel bezig met het ontwerpen van mijn logo. Ook hebben we de website gereserveerd zodat de naam changethehabit.nl in ieder geval beschikbaar is. Stap 4: inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ik heb digitaal alle formulieren al ingevuld en afgelopen woensdag de afspraak gehad. Check!

Bloggen

En dan? Dat weet ik nog niet precies. Als het logo klaar is kan ik gaan beginnen met de website. En de opleiding tot transformatie trainer/coach die ik op dit moment volg loopt tot en met half december en dan kijk ik weer verder. Op dit moment ben ik in ieder geval druk aan het schrijven met artikelen voor Change the Habit zodat ik genoeg te bloggen heb over persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling als de website klaar is. En dan zal ik me moeten gaan focussen op netwerken en beslissen wat ik nu precies wil gaan doen. Een managementfunctie op mijn werk, of persoonlijke coaching en teamcoaching als zelfstandige en daarnaast bloggen. Of misschien toch meer dan 1 kant op. Het kan allemaal. Keuzes maken dus. Maar vooral ook rustig blijven en stap voor stap blijven gaan. Het hoeft allemaal niet in één keer.

Binnenkort een update! En hebben jullie tips of trucs en/of vragen over de ideeën dan hoor ik het graag! Dus neem dan contact met mij op!

Liefs! XXX

Comments are closed.