Coaching

Change the Habit COACHING is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Jij bent degene die ik aan het denken wil zetten over jouw leven. Als jij het gevoel hebt dat je ondersteuning nodig hebt of vastloopt kan ik jou inzicht geven. Inzicht in jezelf, je werk, je keuzes, je patronen, de mensen om je heen en je eigen persoonlijke ontwikkeling. Over alles wat het leven jou brengt en kan brengen. En vooral ook over de manier waarop jij dagelijks jouw leven indeelt en de manier waarop jij in het leven staat.

Samen kunnen we kijken hoe jij stapsgewijs kleine veranderingen kunt doorvoeren in jouw persoonlijke ontwikkeling. En hoe jij daardoor kunt gaan voor geluk en een happily ever after in de vorm van een mooi en fijn leven. Wat dat voor jou ook mag betekenen. Ik weet zeker dat ik jou met mijn COACHING en blogs kan inspireren zodat jij aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken. En ik beloof jou dat jij de handvatten krijgt om alles uit het leven te halen dat erin zit. Wil jij mijn ondersteuning neem dan contact met mij op.

Tarieven voor coaching

Voor mijn coaching maak ik gebruik van een coachingspakket zodat we samen in een aantal sessies de vooruitgang kunnen boeken die jij voor ogen hebt. Wil jij weten hoe de kosten voor jou persoonlijk gaan uitvallen? Plan dan kosteloos een intakegesprek in zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Ik vind het belangrijk dat iedereen, ook de mensen die het financieel niet zo breed hebben, gebruik kunnen maken van mijn coaching. In beperkte mate bied ik daarom jongeren, studenten en mensen met een laag inkomen de mogelijkheid van coaching aan. Dit doe ik op basis van een verlaagd tarief. Dus ook als jij weinig inkomen hebt kun je contact met mij opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Vergoedingen

Wil of kun jij de coaching niet zelf betalen dan zou je kunnen kijken of er in onderstaand overzicht manieren van vergoeding staan waar jij voor in aanmerking komt.

Via je werkgever

Vaak heeft een werkgever een opleidingsbudget beschikbaar voor medewerkers. Je zou jouw werkgever kunnen vragen of je jouw opleidingsbudget mag gebruiken voor een coachingstraject. De kosten voor een opleiding of cursus zijn over het algemeen hoger dan een coachingstraject. En een coachingstraject wordt vaak als veel effectiever ervaren.

Via de arbodienst van het bedrijf waar je werkt

Als je een coachingstraject wilt opstarten om uitval (bijvoorbeeld door een burn-out) te voorkomen raad ik je aan om contact op te nemen met de bedrijfsarts. Samen met de bedrijfsarts kun je de mogelijkheden voor een vergoeding bespreken.

Via de belasting

Als je als particulier de kosten voor je coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de btw als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van je positie of het op niveau houden en/of het verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het solliciteren naar een nieuwe baan of het behouden van je huidige baan.

Voor meer informatie verwijs ik je naar de Belastingdienst. Ben jij zelfstandig ondernemer dan zijn de kosten voor je coaching aftrekbaar als bedrijfskosten.

Via je zorgverzekeraar

Coaching wordt vaak niet (volledig) vergoed door de zorgverzekeraar. Om goed geïnformeerd te zijn over een mogelijke vergoeding via jouw zorgverzekeraar raad ik je aan om vooraf contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Via Persoonsgebonden budget (PGB)

Beschik jij over een PGB dan kan het zijn dat jij de kosten voor je coaching vergoed krijgt. Ik raad je aan om in dit geval contact op te nemen met de organisatie die jouw PGB beheert.

Via het UWV

Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij het UWV vragen naar de mogelijkheden en ondersteuning met betrekking tot je herstel en re-integratie. Je kunt bijvoorbeeld een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO) sluiten. Met een IRO stelt het UWV een budget beschikbaar waarmee jij je coachingstraject (gedeeltelijk) kunt betalen. Voor meer informatie verwijs ik je door naar de website van het UWV.